Pályázatok


Komplex vállalkozás fejlesztés a KECZÁN ÉS TÁRSA KFT: versenyképességének növelése érdekében

 

Kedvezményezett neve: 
KECZÁN ÉS TÁRSA Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.
Szerződött támogatás összege: 204.018.909 Ft   

 

A projekt tartalma:    

A projekt keretében megvalósításra kerülő tevékenységek:

Eszközbeszerzés során a cégünk 2 db AdvanceForm típusú HIDRAULIKUS ÉLHAJLÍTÓ GÉP beszerzését tervezi. A gépjármű javítás és karbantartás mellett, másik fontos irányvonal, amit az utóbbi években többször fejlesztettünk pályázatok segítségével és saját erőből is, a teherautók felépítményének a gyártása. Ezen felépítmények a legtöbb esetben több méteresek, ezért van szükség egy ekkora kapacitású, és ilyen nagy méretű munkaasztallal rendelkező gépre. Műhelyeink a telephelyen különböző csarnokokban egymástól távol kerültek elhelyezésre, emiatt tervezünk 2 db gép szerezését, mert egy időben külön-külön, tudjuk termelésbe vonni az eszközöket, így még több szerkezetet előállítva a felépítmények építéséhez.

Ingatlan beruházás keretében az egyik meglévő raktár csarnokunkon teljes átalakítást tervezünk végrehajtani, így funkcióváltás következik be. A megnövekedett alkalmazotti létszám az eredményezte, hogy nagyobb öltözőre, több szociális helyiségre, nagyobb terekre van szükség. Ezért leválasztásra kerülnek a jelenlegi nagy csarnokból ezen helyiségek. Ezen átalakítás után egy komfortos, modern, minden szükséges eszközzel felszerelt létesítményt kapnak munkavállalóink, ami mindennapi munkavégzésükhöz megfelelő körülményeket biztosítanak. Itt takarítószer raktár is kialakításra kerül. A tervek szerint kialakításra kerül egy új szint, egy galéria, ami tárolóként fog funkcionálni. Munkavégzésünk során számos alkatrészt kell felhasználjanak, beépítsenek, ezek tárolására szeretnének kialakítani egy elkülönített helyet. Itt rendszerezni tudnák az alkatrészeket, így a hatékonyabb munkavégzés elérése érdekében, idő és munkaerő ráfordítást tudunk megspórolni. Az alkatrészek beépítése mellett, alkatrész értékesítéssel is foglalkozik cégünk. Nagy számban fordulnak meg vásárlók telephelyünkön minden nap. Ezen galéria kialakításával szükségszerű válik egy hozzá kapcsolódó új árukiadó részleg kiépítése is.

Telephelyünkön előző évek során kiépítésre került már több száz négyzetméter útburkolat és parkoló, de megnövekedett forgalmunk miatt még többre lenne szükségünk. Gépjármű javítás vagy vizsgáztatás során előfordul, hogy megrendelőink járművei akár több napig is telephelyünkön maradnak, ezért ezek részére új 300 m2-es aszfaltozott parkolót tervezünk kialakítani.

1 fő munkavállalónk részére műszaki vizsgáztató szakképesítés elvégzésének biztosítjuk a projekt keretében.

Szoftvervásárlással vállalatirányítási rendszert vezetünk be, amely nagy segítséget nyújt az ügyfelek kezelésében, alkatrészek rendelésében, bérszámfejtésben.

A fejlesztés célja a piaci pozíció további növelése, a tevékenységek diverzifikációjának erősítése, új technológiák alkalmazása, a telephely korszerűsítése, adottságainak hatékonyabb kihasználása, az ügyfélelégedettség erősítése, az adminisztratív folyamatok és a munkavégzés hatékonyságának javítása, az árbevétel arányos nyereség növelése, munkahelymegtartás.


A projekt befejezési dátuma: 2023.08.31.

 


 

 

A KECZÁN ÉS TÁRSA  modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés

 

Kedvezményezett neve, címe: 
KECZÁN ÉS TÁRSA Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.
4254 Nyíradony, Honvéd utca 86.      

Projekt címe: A Keczán és Társa Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés
Szerződött támogatás összege: 32 479 238 Ft
A támogatás mértéke: 70,00 %

A projekt tartalma:                                                     

A projekt megvalósításával célunk a vállalkozás pozíciójának javítása a beszerzésre kerülő korszerű eszközök eredményként. A korszerű berendezések hatására a munkatársak tudása folyamatosan fejlődik, a minőség javul a fejlesztendő gépjárműjavítás és karbantartás tevékenység esetében. Ennek érdekében beszerzésre kerül 1db csiszoló berendezés, 1db elszívó rendszer 1db festékszóró berendezés, 1db autógumi- és kerékkomissiózó, 1db ollós emelőgép, 1 db felni egyengető. 1 db szap- és olajleválasztó berendezés.

A vállalkozás szolgáltatásainak bővítés érdekében a pályázat támogatásával kialakításra került egy 2 állásos 168,8 m2 alapterületű autómosó.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.04.04.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-03692

 

 


 

 

KECZÁN ÉS TÁRSA Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

 

Kedvezményezett neve, címe:                      KECZÁN ÉS TÁRSA Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

4254 Nyíradony, Honvéd u 86.

Projekt címe:                                                     Felépítménygyártáshoz kapcsolódó beruházás a Keczán és társa Kft-nél

Szerződött támogatás összege:                    116 673 142 Ft

A támogatás mértéke:                                    50 %

A projekt tartalma:                                                      

 

A projekt keretében a KECZÁN ÉS TÁRSA Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság TEÁOR 2910’08 Közúti gépjármű gyártás tevékenységhez kapcsolódó kapacitás bővítés és technológiai fejlesztése valósult meg. Ez magasabb minőségű termékek előállítást, valamint a beszerzett eszközöknek köszönhetően a felépítmény gyártás hatékonyságának növelését is eredményezte. A gyártási tevékenység bővítéséhez műhelycsarnok építése is társult, egy 388,49 m2-es területű épület megvalósításával. Ez elegendő az eszközök technológiai sorba rendezéséhez, a hatékony gyártási folyamat megvalósításához. A vállalkozási folyamatok rendszerbe foglalásához, a tevékenységhez kapcsolódó adatok és információk komplex kezeléséhez Modupro vállalatirányítási rendszert vezettünk be. A berendezések villamos energia-fogyasztásának biztosításához 40 kWp csúcsteljesítményű napelemes rendszer telepítése történ meg, mellyel jelentősen csökkennek fajlagos költségeink.

 

Beszerzett eszközök:

38 db Tartó és rögzítő szerelvények, napkövető rendszer

1db Ipari festőkabin WLD 20000 OEM

1 db BKF Car Wash 2 állásos mosóberendezés

1 db Wallmek univerzális műhelyprés

1 db COMEC TD 302 Féktárcsa szabályzó

1 db Mérő óra előtti villamos szerelvények

2 db Fronius Symo 20.0-3 M inverter

1 db GYS POWERDUCTION 160L Indukciós hevítő

152 db 285W Q-Cells Q.PLUS-G4.3 285 W poly napelem modul

1 db JOHN BEAN JPD 4520 FA holtjáték vizsgáló

1 db Mouvex PSM kompresszor próbapad

 

A projekt tervezett befejezési dátuma:       2020.08.06.

A projekt azonosító száma:                             GINOP-1.2.1-16-2017-00623

 


 

Gyakornokok foglalkoztatása a Keczán és Társa Kft-nél.

Kedvezményezett neve, címe:
KECZÁN ÉS TÁRSA Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 4254 Nyíradony, Honvéd u. 86.

Projekt címe: Gyakornokok foglalkoztatása a Keczán és Társa Kft-nél

Szerződött támogatás összege: 4 935 346 Ft
A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalma:

A projekt tartalma: A projekt célja 2 fő gyakornok foglalkoztatása, a pályakezdők vállalkozásunknál való első munkatapasztalat megszerzésének biztosítására. A Kft-nél való beilleszkedés és a munka koordinálását, felügyeletétét a kijelölt vállalati kapcsolattartó irányítja. A gyakornokok foglalkoztatásával kapcsolatban felmerülő adminisztrációs költségek (dokumentációs, irattárazási, postaköltség, adminisztrációs költségek), valamint a kötelezően előírt nyilvánosság biztosítását terveztük. A gyakornokok foglalkoztatásának munkahelyi feltételeit tárgyi eszközök beszerzésével biztosítjuk a projekt teljes megvalósítási és fenntartási ideje alatt.

A Kft. fejlesztendő tevékenysége a TEÁOR 4520'08 Gépjárműjavítás, -karbantartás, melyhez kapcsolódóan az új munkahelyek kialakításához feltétlenül szükséges a munkavédelmi ruházat és a munkavégzéshez alkalmazható eszközök beszerzése.

A 2 fő gyakornok munkájához szükséges:

 • 1 db OPTIMO2 programozó egység,
 • 1 db DSRC teszter,
 • 2 db Milwaukee sarokcsiszoló,
 • 1 db adapter kábel,
 • 1 db diagnosztikai adapterkábel.

A beszerzett korszerű eszközök segítségével megtanulják a gépjármű szervizeléshez kapcsolódó hibafeltárásokat, hatékonyan elvégezhető munkafolyamatokat. A biztonságos munkavégzéshez 1 csomag munkaruha beszerzése szükséges.

A projekt hozzájárul a gyakornokok szakmai gyakorlati ismereteinek növeléséhez, a megszerzett munkatapasztalattal javulnak munkaerő-piaci kilátásaik és foglalkoztatásuk. Az ágazatban tapasztalható munkaerőhiány miatt a gyakornokokkal hosszú távon számolunk. Az általunk foglalkoztatott gyakornokok korszerű körülmények között szereznek munkatapasztalatot, hozzáértő szakmai támogatás mellett sajátítják el a szakmai fogásokat.


A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.03.19.
A projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2019-04145
  

Technológiai innováció adaptálása a Keczán és Társa Kft-nél.

Kedvezményezett neve, címe:
KECZÁN ÉS TÁRSA Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
4254 Nyíradony, Honvéd u. 86.

Projekt címe: Technológiai innováció adaptálása a Keczán és Társa Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 28 738 540 Ft
A támogatás mértéke: 50 %

A projekt tartalma:
A projekt megvalósításával, az adaptív innováció révén vállalkozásunk az alvázjavítást új módon közelítette meg, hatékony eszközök segítségével kifejlesztette a gyorsabb, pontosabb, nagyszilárdságú alvázkeretek egyengetésére az alvázjavító szolgáltatását. A projekt keretein belül új tevékenységünkhöz az alábbi gépei kerülnek beszerzésre:

 • 1 db Tehergépjármű alváz és felépítmény javító Blackhawk HD KOREK húzórendszer
 • 1 db SZTV TestLine fékpad
 • 1 db Wulkan 4x4 HP kerékmosó
 • 1 db Lemez megmunkáló CNC koordináta asztal

A tehergépjármű alváz és felépítmény javítása a Blackhawk HD KOREK húzórendszer segítségével hatékonyan és pontosan kifejlesztett szolgáltatás. A 3 szintű húzókerettel, a 2 db robosztus húzótoronnyal, a láncokkal és a csipeszekkel gyorsan és szakszerűen oldalirányú egyengetésekkel a deformitásokat javítottuk. A hidraulikus bakokkal pedig a karosszéria húzását és nyomását is elvégeztük. A menetbiztonság alapját képezi a gépjármű fékrendszere, melynek szakszerű, pontos és biztonságos ellenőrzése kizárólag prémium minőségű, 13 tonnás terhelést is tűrő SZTV TestLine fékpaddal lehetséges.

A tevékenység során a komplex szolgáltatás saját teljesítésben történő ellátásához Lemez megmunkáló CNC koordináta asztal beszerzése vált szükségessé, melyet a fémlemezek megmunkálásához használtunk. A sárral és olajjal szennyezett felületek tisztítását vízzel és műanyag granulátummal működő Wulkan 4x4 HP mosóberendezés használatával teszteltük. Környezetbarát és magas hőmérsékletű víz kombinációját alkalmazva keressük a legoptimálisabb arányt, hogy hatékonyan, gyorsan, víztakarékosan és környezetkímélő módon, a legtisztább eredményt kaptuk a kerekek tisztításánál.

A megbízói igények magas szintű és hatékony innovációs technológia adaptálásával pontosabb, precízebb eredményt értünk el gépjármű szervizelési tevékenységünk során. Meglévő, szakképzett csapatunk segítségével vállalkozásunk a technológiai innovációt adaptálva tudta kifejleszteni új szolgáltatásait.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.09.13
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02565

  

Új gyártási tevékenység elindításához szükséges eszközök beszerzése a Keczán és Társa Kft-nél.

Kedvezményezett neve, címe:
KECZÁN ÉS TÁRSA Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
4254 Nyíradony, Honvéd u. 86.

Projekt címe: Új gyártási tevékenység elindításához szükséges eszközök beszerzése a Keczán és Társa Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 34 306 811 Ft
A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalma:
Cégünk jelen projekt megvalósításával közúti gépjárműgyártáshoz kapcsolódó kapacitásbővítő beruházást hajt végre. A bevezetni kívánt új tevékenységekkel jelenlegi megrendelőinktől szélesebb ügyfélkör igényeit is ki tudjuk majd elégíteni azzal, hogy magasabb szintű technológia használatával új szolgáltatást nyújthatunk ügyfeleinknek, amelynek köszönhetően termelési-szolgáltatási hozzáadott-érték növekedést érünk el. Az általunk beszerezni kívánt eszközök segítségével olyan jellegű fejlesztést kívánunk megvalósítani, amellyel teherautók és közúti gépjárművek felépítményei gyártása területén kimagasló eredményeket érhetünk el.

A projekt keretein belül új tevékenységünkhöz az alábbi gépei kerülnek beszerzésre:

 • 1 db csavarkompresszor
 • 2 db aknaperem emelő
 • 1 db gumis emelőgép
 • 2 db kétoszlopos emelő
 • 2 db emelővillás targonca
 • 1 db karosszériahúzató pad
 • 1 db szalagfűrész
 • 1 db levegős kézi fúrógép
 • 1 db teher gumiszerelőgép
 • 1 db automata kerékszerelő
 • 1 db automata gumiszerelő
 • 1 db áramfejlesztő
 • 1 db bevont elektródás hegesztő inverter
 • 1 db fogyóelektródás inverter hegesztőgép
 • 1 db CO hegesztő gép
 • 1 db plazmavágó
 • 1 db AVI hegesztőgép
 • 1 db fogyóelektródás vízhűtéses hegesztőgép
 • 1 db monitoros centírozó gép
 • 1 db teher futómű állító szett
 • 1 db futómű állító gép
 • 1 db teher centírozó gép

A Keczán és Társa Kft. fontosnak tartja a folyamatos fejlődést és a tevékenységeik bővítését. A projekt megvalósítása az üzleti eredményeink növelését segíti majd elő, hiszen a kibővített szolgáltatási körrel és egy új üzleti stratégia összeállításával vállalkozásunkat és tevékenységi körünket fejlesztve átgondolt lépések sorozatát tudjuk majd meglépni, ami üzleti eredményünk növelését jelzi előre.
A támogatás eredményeként beszerzésre kerülő berendezések nagy segítséget jelentenek a Kft. gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítésében, a munkahelyek megtartásában, illetve a területi különbségek csökkentésében, a térségi felzárkóztatásában és a helyi gazdaság megerősítésében, biztosítva ezzel a vállalkozás zavartalan és a szakszerű működést versenyképességük növelését.
A beruházás megvalósításának eredményeként a Keczán és Társa Kft elősegíti a földrajzi és gazdasági szempontból is meghatározható különbségek csökkenését, hozzájárul a térségi felzárkóztatásához és a helyi gazdaság megerősítéséhez, biztosítva ezzel a vállalkozás zavartalan és a szakszerű működést. További előnyöket jelent a vállalkozás folyamatos technológiai korszerűsítése mellett az alkalmazottak tudásának folyamatos bővítése, és az új módszerek bevezetése, amelyek hozzájárulnak a folyamataink javulásához és megújulási képességünk fejlesztéséhez.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.09.13
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01481Főoldal